The Healthy

Ever After

5 handige tips voor een groen gazon

Het gras is altijd groener…
Is dit herkenbaar voor jou? Dan moet je echt even de volgende 5 handige tips lezen. In no-time heb jij ook weer een groen gazon in je tuin!

Tips voor een groen gazon
Wij willen kunstgras laten leggen in het nieuwe huis. De reden hiervoor is dat ik gewoonweg niet zulke groene vingers heb en ik enorm bang ben voor een geel gazon. Toen ik, ter oriëntatie, toch even opzocht hoe je een gazon het beste groen kunt houden, leek het echter niet zo heel lastig.

Tip 1: Grasmaaien
Het belangrijkste is dat je het gras goed maait. Belangrijk is dat je het gras niet te kort maait. Kort gras is namelijk vatbaar voor uitdroging. Heb je een nieuw gazon dan moet je eerst wachten tot het gras 10 cm hoog is. Maai ook alleen als het gras droog is. Tot slot is het belangrijk een grasmaaier met scherpe messen te gebruiken.

Tip 2: Verticuteren
Waarschijnlijk heb je vast eens gehoord van deze term, maar weet je ook wat het is? Mos, samen met grasresten van het maaien en onkruid, vormen een laag over je gras. Hierdoor kunnen voedingsstoffen, zuurstof en water niet voldoende naar de wortels. Door kleine sneetjes in het gras te maken is dit weer wel mogelijk.

Tip 3: Water geven
Met de hittegolven van de laatste jaren in Nederland, is het soms nodig om je gras extra water te geven om ervoor te zorgen dat je gras niet verdord. Geef het gras ongeveer één keer per week water bij voorkeur in de ochtend of avond. Hierdoor kan de zon het natte gras niet verbranden en het water verdampt minder.

Merveille Bope

Back to top